Treff: 6665

 

17. Stormøte

for samtaler knyttet til ubesvarte spørsmål

I SOSIALT ENTREPRENØRSKAP

 

Tid: Mandag 12. september 2011, 16:00 - 20:00
Sted: Arbeidsforskningsinstituttet AS, Storsalen, Stensberggt. 25, 0130 Oslo.
Bevertning: Lett bevertning og drikke i pausen.
Visjon: Samtalene fortsetter, likeså arbeidet med de individuelle prosjekter/prosesser til vi møtes neste gang.


Vi har gleden av å invitere til et spennende møte med forelesninger og samtaler, presentasjon av Bacheloroppgave og tildeling av Stormøteprisen 2011. Tema for Stormøtet er: Alternativ til avhengighet? Sosialt entreprenørskap i Norge.

 

Program for dagen

16:00 Fremmøte og registrering.

16:15

Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker

Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.

16:30

 

Tema ” ”

Samtale.

 

 

Tema

Samtale.

   

 


Tema "Kunnskapsinnovasjon - en fremtid i møte"

Samtale.

20:00 Avslutning av det 17. Stormøte

 

 

VELKOMMEN!

 



 

Forelesere, kandidater og vertskap:

 


Program for dagen
16:00: Fremmøte og registrering.
16:15: Åpning av Stormøte og innledning til tema, ved initiativtaker
Fil. Dr. Jan-Urban Sandal.
Velkomsttale: Arild H. Steen, daglig leder ved Arbeidsforskningsinstituttet AS.
16:30: Forelesning og samtale: Benedicte Brøgger:

Tema: "Sosialt entreprenørskap i lys av ulike forskningstradisjoner – hvilke kunnskaper trenger vi?”

17:10: Forelesning og samtale: Robert Salomon:

Tema: ”Klart du kan!” Eksempler på sosialt entreprenørskap i uland.

17:50: Pause og mingel.
18:20: Forelesning; Knut Fossestøl:

Tema: ”Sosialt entreprenørskap i den norske velferdsstaten”.

18:40: Panel: A. Steen, B. Brøgger, R. Salomon, K. Fossestøl, ledes av J-U. Sandal.
19:00: Kandidatenes presentasjon av Vel gjennomført oppgave. Nina Andersen, Linn
Landewall: ”Sosialt entreprenørskap – organisering av ressurser innenfor den sosiale arena i Norge”.
19:45: STORMØTEPRISEN 2011. Tildeling.
20:00: Avslutning av det 17. Stormøte.


Benedicte Brøgger er utdannet sosialantropolog (Mag.art. og Dr. polit) fra Universitetet i Oslo, og har i sin yrkeskarriere nesten utelukkende jobbet med forholdet mellom sosiokulturelle forhold og næringsvirksomhet, både i Norge og internasjonalt. Stikkord er deltagelse, variasjon og muligheter. Hun har lang og variert arbeidserfaring fra privat næringsliv og offentlig sektor. Hennes innsikt i og praktisk erfaring med sosialt entreprenørskap kommer dels fra hennes fartstid ved Arbeidsforskningsinstituttet (sosialt) og dels BI Handelshøyskolen (entreprenørskap).

Robert Salomon, seniorforsker AFI. Han er sosiolog og har bl.a. arbeidet med distriktsutvikling, nærmiljø, teknologi og samfunn, arbeidsmiljø, konflikthåndtering og seniorer i arbeidslivet. Han var tidligere direktør for AFI, faglig leder for Arbeidslivsprogrammet i Norges forskningsråd og har arbeidet i flere år i Sri Lanka og Tanzania. Han har deltatt i et stort antall evalueringer og oppfølgingsprosjekter i asiatiske og afrikanske land.

Knut Fossestøl er utdannet sosiolog (mag. art) fra Universitet i Oslo. Fossestøl har arbeidet med en rekke forsknings-, evaluerings- og utviklings¬¬prosjekter relatert til politikk, virkemidler og organisering av offentlig velferdsforvaltning og tjenesteyting. For tiden er han involvert i NAV evalueringen. Faglig har interessene vært knyttet til organisatoriske problemstillinger knyttet til iverksetting av offentlig politikk, og forsøkene på å oppnå helhetlig tjenesteyting på tvers av regioner, nivåer, sektorer og fagforståelser. Fokuset har særlig vært på nye og alternative styringsformer i offentlig sektor, særlig knyttet til dialog og nettverkspregede samstyringsformer, og mulighetene for å kombinere dette med ønsket om politisk og hierarkisk styring.

 

 
Linn Landewall har en bachelorgrad i entreprenørskap fra BI og valgte gjennom bacheloroppgaven å gå dypere inn på sosialt entreprenørskap. Gjennom ett semester på University of California, Berkeley fikk hun grunnleggende forståelse for samfunnets sosiale og økonomiske utfordringer. Fra et sosiologisk perspektiv fikk hun supplert sitt syn på nyskapning og den viktige rollen innovasjon og entreprenørskap har for økonomisk og sosial utvikling. Fra tidligere har Linn kommersiell erfaring gjennom sin utdannelse som mediegrafiker, samt flere års arbeid som prosjektleder og produksjonskoordinator innenfor film- og tv-produksjon. Hun jobber i dag i et selskap innenfor IT- og mediebransjen hvor hun er ansatt som COO, en stilling som innebærer overodnet operativt og administrativt ansvar. I fremtiden ønsker hun å bevege seg mer mot å jobbe med strategi og forretningsutvikling i rene sosiale virksomheter, samt øke bevisstheten og kunnskapsnivået rundt fagområdet sosialt entreprenørskap

Nina Andersen avsluttet bachelor i entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI i juni, med oppgave om sosialt entreprenørskap i Norge. Hun har tideligere studert kommunikasjon med fokus på media og marked ved Edith Cowan University i Perth, Australia. Gjennom flere år i servicebransjen har hun tilegnet seg salgs- og ledererfaring som har bidratt til innsikt i drift og organisering av salgsbedrifter. Nina jobber i dag som koordinator hos ISCO Group AS som utfører executive search; rekruttering, utvelgelse og utvikling av ledere. Hun ønsker etter hvert å jobbe direkte med strategi og forretningsutvikling, spesielt innen sosialt entreprenørskap og hvordan dette kan etableres som en betydningsfull plattform for å drive samfunnsutviklingen i en positiv retning.

 

 

Arbeidsforskningsinstituttet AS er et statlig aksjeselskap under Kunnskapsdepartementet. Styringsansvaret er delegert til Høgskolen i Oslo (HiO) sammen med Høgskolen i Vestfold (HiVe) og Universitetet i Agder (UiA). Det er for tiden ansatt 38 forskere fordelt på 29,5 årsverk hvorav 19 med dr. grad og en med professorkompetanse. Forskerne er organisert i to forskningsgrupper; Organisasjonsutvikling og Innovasjon (OUI) og Medvirkning, Inkludering og Organisering (MIO). Fagene sosiologi, psykologi og antropologi utgjør hovedtyngden, men instituttet har også sivilingeniører, pedagoger og filosofer, samt medarbeidere med helsefaglig kompetanse. Flere har vitenskapelige bistillinger ved universiteter og høgskoler. I tillegg har instituttet redaksjonsansvar for nettidsskriftene Arbeidsliv i Norden og Nordic Labour Journal, utgitt på oppdrag fra Nordisk Ministerråd. AFI har sekretariatsfunksjonen for Norsk arbeidslivsforum (NALF).